Isis, Pandora en Rebecca gerestaureerd

Pronte Tsarina’s Isis, Pandora en Rebecca zijn in opdracht van Zwembad Dijnselburg, waar ze al sinds 1998 staan, gerestaureerd door o.a. Sven (Kunstwacht uit Delft).

In 1997 schiep ik de immense Isis, Pandora en Rebecca in twee maanden bij de keramische werkplaats St. Joris in Beesel. Ze stonden vervolgens op de Bouwbeurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

VPRO’s TV Kunstblik Monumentaal maakte hier opnames van en ik werd geïnterviewd door Liesbeth Brands Corstius en Angela Groothuizen.

Het was een soort loterij. Iemand van het zwembad gaf het goede antwoord, waardoor mijn beelden daar terecht kwamen.
Ik kreeg voor mijn werk via de vakjury een prijs die in de Kunsthal van Rotterdam werd uitgereikt: 14 dagen met Bruce naar Sint-Petersburg, terug naar mijn roots!

Art Laren 2022

Van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni vindt voor de 26ste keer Art Laren plaats op de Brink in Laren!

Art Laren heeft een unieke plek in de kunstwereld veroverd. Afgelopen jaar stonden de galeries in de rij om te mogen exposeren, maar de capaciteit op de historische Brink van Laren is beperkt. De witte paviljoens onder de bomen bieden een goede entourage voor de moderne en hedendaagse kunst die op deze kunstbeurs wordt gepresenteerd. Art Laren wordt georganiseerd door de Kiwanis Club Laren, mede om fondsen in te zamelen voor kinderprojecten over de hele wereld.

Kijk hier voor meer informatie >>

Kunstenaarsvereniging ‘Laren-Blaricum’ exposeert bij BEL-Art

De BEL-Art tentoonstellingen starten weer in het gemeentehuis in Eemnes aan de Zuidersingel. Op 12 mei opent de eerste tentoonstelling. Deze staat geheel in het teken van de kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum.

Zeventien leden van de Vereniging van Beeldende Kunstenaars ‘Laren-Blaricum’, waaronder Nadjezjda van Ittersum, zijn blij om weer gezamenlijk te kunnen exposeren en een diversiteit aan kunstwerken in het echt te kunnen laten zien.

Opening
De opening vindt plaats 12 mei om 17.00 uur met muziek van trio Fa. Van den Berg & Co, bestaande uit Jacqueline van den Berg: zang, Govert Muijs: bluesharp en Herman Tjepkema: piano.

Naast schilderijen kunnen bezoekers zich ook laten verrassen door de schitterende beelden, grafiek en keramiek die de kunstenaars voor deze tentoonstelling hebben samengesteld.

De tentoonstelling is van 12 mei tot en met 22 juni te bezoeken. De kunstwerken zijn tijdens de openingsuren te bewonderen in het gemeentehuis op de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Dit is een van de werken die je kunt bewonderen, la Ballerine Chauve:

Ook Pandora’s Box wordt tentoongesteld.

Galerie la Pempi: Vrouwen in de hoofdrol

Lieve vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden van La Pempi. Na 2 turbulente jaren heeft Galerie La Pempi weer een heuse feestelijke opening bij haar nieuwe expositie.

Nadjezjda van Ittersum toont haar pronte Tsarina’s en Gaby Haerkens haar pointillistische schilderijen en dit alles onder het genot van een hapje, een drankje en de muziek van Taste of Ruby.
Welkom allemaal !

Openingstijden: meestal do, vr & za van 14.00-17.00 uur.
Graag even bellen van te voren: 0644970967.
OPEN TUIN dag in NIJMEGEN: 11 juni van 11.00 -17.00 uur. Tevens laatste dag van de expositie.

Art Laren

Art Laren organiseert op 24, 25 en 26 september het Kunstweekend op de Brink in Laren. Nadjezjda staat hier met haar Tsarina’s.

Beelden in Gees

Van 8 mei tot eind september vindt de nieuwe zomerexpositie ‘Beelden in Gees’ plaats. Nadja staat er met haar Pronte Tsarina’s Danusia, Xaviera en Anaïs. Maar ook haar keramische en bronzen Tsarina’s zijn te bewonderen en haar vissen Wanda en Sakana houden de wacht bij de vijver.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de site van Beelden in Gees.

Papier Biënnale

Tijdens de Papier Biënnale in het Coda Museum zijn deze papieren collage oorvlinders & oorvissen tot eind december te zien in de vitrine van de winkel van het Coda Museum te Apeldoorn.

Herontdekking

Van 1 juli t/m 5 september organiseert Kunstenaarsvereniging ‘Laren/Blaricum’ in Kasteel Groeneveld de tentoonstelling ‘Herontdekking’. Nadjezjda staat er met haar prachtige ‘Dance of the Dragonfly’.