Ode aan de natuur

Voor de vijfde keer organiseren keramisten van de Werkgroep Ode en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn een keramiekexpositie in het prachtige bomenpark van het museum. Onder het motto ‘Ode aan de natuur’ tonen 43 keramisten zo’n 100 recente werken, vaak speciaal voor deze expositie gemaakt!

Het Bomenmuseum is een uitzonderlijke tentoonstellingslocatie voor buitenkeramiek. De keramiekroute loopt door een afwisselend deel van het parkachtige terrein. U vindt de kunstobjecten bijvoorbeeld onder (of in!) de bomen, in het gras, in de heidetuin en bij of op het water.

Dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Van 11.00 tot 17.00 uur is een keramist bij de ingang van het museum aanwezig. Dan kunt u ook de catalogus kopen of afhalen.

Nadjezjda zal daar zelf aanwezig zijn op zaterdag 22 april en zaterdag 27 mei van 11.00 – 17.00 uur.

Lees hier verder voor alle informatie.

Expositie ‘Mooi is anders’

Op 16 april is de opening van de expositie ‘Mooi is Anders’. waaraan 35 leden van de Vereniging van Beeldende Kunstenaars ‘Laren-Blaricum’ deelnemen.

De feestelijke opening vindt plaats op 16 april om 15.30 uur, waar Jack Spijkerman op op zijn eigen wijze zal reflecteren op “Mooi is anders”. Zowel kunstenaars zelf als het publiek stellen vaak de vraag: Moet kunst mooi zijn? Of moet het juist niet (alleen maar) mooi zijn? En moet kunst altijd vernieuwend en dus anders zijn om Kunst te zijn?

Isis, Pandora en Rebecca gerestaureerd

Pronte Tsarina’s Isis, Pandora en Rebecca zijn in opdracht van Zwembad Dijnselburg, waar ze al sinds 1998 staan, gerestaureerd door o.a. Sven (Kunstwacht uit Delft).

In 1997 schiep ik de immense Isis, Pandora en Rebecca in twee maanden bij de keramische werkplaats St. Joris in Beesel. Ze stonden vervolgens op de Bouwbeurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

VPRO’s TV Kunstblik Monumentaal maakte hier opnames van en ik werd geïnterviewd door Liesbeth Brands Corstius en Angela Groothuizen.

Het was een soort loterij. Iemand van het zwembad gaf het goede antwoord, waardoor mijn beelden daar terecht kwamen.
Ik kreeg voor mijn werk via de vakjury een prijs die in de Kunsthal van Rotterdam werd uitgereikt: 14 dagen met Bruce naar Sint-Petersburg, terug naar mijn roots!

Art Laren 2022

Van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni vindt voor de 26ste keer Art Laren plaats op de Brink in Laren!

Art Laren heeft een unieke plek in de kunstwereld veroverd. Afgelopen jaar stonden de galeries in de rij om te mogen exposeren, maar de capaciteit op de historische Brink van Laren is beperkt. De witte paviljoens onder de bomen bieden een goede entourage voor de moderne en hedendaagse kunst die op deze kunstbeurs wordt gepresenteerd. Art Laren wordt georganiseerd door de Kiwanis Club Laren, mede om fondsen in te zamelen voor kinderprojecten over de hele wereld.

Kijk hier voor meer informatie >>

Kunstenaarsvereniging ‘Laren-Blaricum’ exposeert bij BEL-Art

De BEL-Art tentoonstellingen starten weer in het gemeentehuis in Eemnes aan de Zuidersingel. Op 12 mei opent de eerste tentoonstelling. Deze staat geheel in het teken van de kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum.

Zeventien leden van de Vereniging van Beeldende Kunstenaars ‘Laren-Blaricum’, waaronder Nadjezjda van Ittersum, zijn blij om weer gezamenlijk te kunnen exposeren en een diversiteit aan kunstwerken in het echt te kunnen laten zien.

Opening
De opening vindt plaats 12 mei om 17.00 uur met muziek van trio Fa. Van den Berg & Co, bestaande uit Jacqueline van den Berg: zang, Govert Muijs: bluesharp en Herman Tjepkema: piano.

Naast schilderijen kunnen bezoekers zich ook laten verrassen door de schitterende beelden, grafiek en keramiek die de kunstenaars voor deze tentoonstelling hebben samengesteld.

De tentoonstelling is van 12 mei tot en met 22 juni te bezoeken. De kunstwerken zijn tijdens de openingsuren te bewonderen in het gemeentehuis op de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Dit is een van de werken die je kunt bewonderen, la Ballerine Chauve:

Ook Pandora’s Box wordt tentoongesteld.

Galerie la Pempi: Vrouwen in de hoofdrol

Lieve vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden van La Pempi. Na 2 turbulente jaren heeft Galerie La Pempi weer een heuse feestelijke opening bij haar nieuwe expositie.

Nadjezjda van Ittersum toont haar pronte Tsarina’s en Gaby Haerkens haar pointillistische schilderijen en dit alles onder het genot van een hapje, een drankje en de muziek van Taste of Ruby.
Welkom allemaal !

Openingstijden: meestal do, vr & za van 14.00-17.00 uur.
Graag even bellen van te voren: 0644970967.
OPEN TUIN dag in NIJMEGEN: 11 juni van 11.00 -17.00 uur. Tevens laatste dag van de expositie.

Art Laren

Art Laren organiseert op 24, 25 en 26 september het Kunstweekend op de Brink in Laren. Nadjezjda staat hier met haar Tsarina’s.