foto’s en films

Roland Spek maakte in 2018 foto’s in het hofje van het voormalig Henriette Polak museum.

Flyer 2018


Geheugenknoopjes in het Levsha Museum, St. Petersburg.
Uitzending van interview met Nadjezjda op de Russische Nationale Televisie Omroep Россия 1 in het Levsha Museum, St. Petersburg.


Voor de Russische TV zie je mij hier uitleg geven over mijn ‘Family Tree’. Deze bestaat uit 12 segmenten waaraan in was gedoopte bladeren hangen .
De pauwen veren symboliseren een draaiende kracht. De trechter brengt de eeuwen bijeen. Dit alles staat op mijn inklapbare veldezel die ik als 12jarige kreeg!
Ter gelegenheid van mijn Expositie in het Rushky Levsha Museum te St. Petersburg in 2017 kwam de Russische TV nogmaals langs.

Artikel in de Russische Metro, april 2017: >>


Nadjezjda van Ittersum – Teut.


Hier zie je het balkon van het familielandgoed Batova. Het ligt 40 km. ten zuiden van St. Petersburg, maar is verbrand.
Op de foto uit 1891 zie mijn betovergrootmoeder Maria Nabokova -Baronesse von Korff op haar geliefde chaise longue. Aan haar voeteneinde zie je mijn grootvader Dmitri de Peterson, de latere Consul van Rusland in Nederland, tot 1917, door de val van het Tsarenrijk.
In 2007 kon ik in het Nabokov Museum in St. Petersburg exposeren, dankzij een onbekende die een fotoalbum van Batova kocht op een boekenmarkt in Den Haag.
Deze man schonk het album aan het Nabokov Museum en gaf mijn broer en mij een mooie fotokopie. Ik was ook op de Russische tv te zien bij het nieuws!

Foto: Ton Kasterman, Gooi & Eemlander 06-08-2013


Foto: Ton Kasterman

Foto: Ton Kasterman

Nadjezjda van Ittersum, Xaviera Hollander, Bruce R. F. Smith

Xaviera Hollander en Nadjezjda van Ittersum.

Kunstlint in de Lente, 27 en 28 maart 2010

Opening 24 januari 2009, Galerie Prins  aan de Gracht.

Expositie in St. Petersburg, april 2007